Arktiske arrangementer - arkiv

ABN netværksmøde - Grøn omstilling, vækst og partnerskaber (11. februar, 2021)

Det første netværksmøde i det nye år, kommer til at have fokus på grøn omstilling, vækst og partnerskaber, hvor der vil være oplæg fra organisationerne Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark.

Glenda Napier, CEO ved Energy Cluster Denmark vil på netværksmødet fortælle om organisationen og om hvor energisektoren er på vej hen. Michael Stie Laugesen, projektchef ved Green Hub Denmark vil give en præsentation af organisationen og om det arktiske testcenter, som er et samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq.

ABN netværksmøde - Oplæg af Christian Keldsen fra Grønlands Erhverv (10. december, 2020)

Det er med stor fornøjelse at vi kan indkalde til årets sidste netværksmøde med deltagelse af den nye direktør ved Grønlands Erhverv, Christian Keldsen. Christian vil fortælle om egne ambitioner og tanker om det nye job og hvad han ser, at erhvervsudviklingen skal bestå af og koncentrere sig 

ABN netværksmøde; Dansk Industris arktiske aktiviteter (19. november 2020)

Som medlem af netværket kan du deltage i et digitalt netværksmøde den 19 november. Mads Qvist Frederiksen fra Dansk Industri holder et oplæg om DI´s arktiske aktiviteter. Der vil derudover være nyt fra sekretariatet om arbejdet med ABN 2020+. Vi vil også prøve et koncept af; speed-dating blandt deltagere, til at øge kendskabsgraden, internt i netværket.

ABN Netværksmøde; Geoguide Nuuk: Din geologiske guide til Nuuk-området (5. november, 2020)

Den 5. november er vores medlem GEUS, vært for et netværksmøde der holdes på Grønlands Naturinstitut. Foredraget vil omhandle den geologiske guide for Nuuk-området som Departementet for Råstoffer sammen med GEUS er i gang med at færdiggøre. Guiden henvender sig til ikke-geologer, til gavn både for lokale men også turister. Foredraget vil slå ned på nogle udvalgte lokaliteter og forklare geologien samt eventuel kulturhistorie.

ABN Netværksmøde; Corona og erhverv, vi kigger ind og ud! (11. juni 2020)

Som medlem af netværket kan du deltage i et netværksmøde som afvikles som et webinar. Her får vi et indblik i en Corona hverdag i virksomheden Royal Greenland. Jens K. Lyberth fortæller om hvordan Royal Greenland har grebet det an i forhold til medarbejderne, kunderne, logistikken og økonomien. På netværksmødet deler vi erfaringer og kigger ud igen – hvordan ser det ud på den anden side?

ABN netværksmøde / webinar - ONLINE (30. april 2020)

Den 30. april afholder Arctic Business Network et netværksmøde / webinar. Sermersooq Erhverv er vært, og vil fortælle om den nye erhvervsstruktur ved Kommuneqarfik Sermersooq, som er trådt i kraft ved årsskiftet. Den nye struktur betyder at Sermersooq Business Council er nedlagt og aktiviteterne er overflyttet til kommunen. Samtidig byder den nye struktur på mange spændende nye muligheder.

ABN netværksmøde - Nuna Advokaterne – ABN 2020+ (19. februar, 2020)

Den 13. februar holdes der et kombineret virksomhedsbesøg / netværksmøde i Nuuk. NunaAdvokaterne er vært, og vil fortælle om deres arbejde. Derudover fokuseres der på ”Arctic Business Network 2020+” og på hvad den version skal indeholde, herunder hvilke tiltag og aktiviteter der er værdiskabende. Netværksmødet er en oplagt mulighed for at give indspark til ABN´s fremtidige set up, og hvilke aktiviteter der skal fokuseres på. Netværksmødet begynder klokken 16 og slutter ved 18-tiden.

ABN netværksmøde - Xploration Services Greenland (16. september 2019)

Xploration Services Greenland har flere end 20 års erfaring med at bistå selskaber, der driver råstofefterforskning i Grønland. Virksomheden tilbyder en lang række serviceydelser som administration, camps, planlægning og udvikling af projekter - alt sammen med udgangspunkt fra hovedkontoret i Nuuk.

På dette netværksmøde vil direktør Bent Olsvig fortælle om virksomheden, der mere end nogen anden virksomhed har fingeren på pulsen i den grønlandske råstofefterforskning.

ABN netværksmøde – Siemens, vedvarende energi og infrastruktur (5. september 2019)

Efterårssæsonens første netværksmøde foregår hos Siemens-Gamesa i Brande, hvor ABN-medlemmerne får mulighed for at se den store fabrik. Desuden vil der blive en orientering om Siemens globalt. Siemens, der i en årrække har opereret i Grønland, beskæftiger sig blandt andet med lufthavne, havne, Transport e-bus, letbane med mere, byudvikling, miner og vedvarende energi, der alt sammen har betydning for udviklingen af det grønlandske samfund.