The Greenland Label - Quality foods from the Arctic

Konference for aktører inden for fiske- og fødevareindustri - 22. marts 2017 i Nuuk

Arctic Business Network har fokus på grønlandsk fødevareproduktion. På fødevarekonferencen ”The Greenland Label – Quality Food from the Arctic”, tager netværket temperaturen på den voksende underskov af virksomheder, der netop I disse år lokalt eksperimenterer med at udvikle den grønlandske fødevareindustri med nye, sunde og velsmagende produkter. Samtidig med at vi ser på nye mulighed for øget fødevareproduktion i industrien, bl.a. med offentliggørelse af en ny rapport som beskriver værditilførsel ved udnyttelse af "hele fisken" fremfor dele af fisken. Rapporten er udarbedjet for Vestnordisk Biopanel.

22. marts 2017 - Ilisimatusarfik, Nuuk

Tilmelding til ABN's fødevarekonference:
skriv til contact@arcticbusinessnetwork.com


 

For fiskeindustrien:
Fødevareproduktion er Grønlands største og vigtigste erhverv. 90 procent af landets eksport er fiskeprodukter, og grønlandske rejer er kendt verden over for den høje kvalitet. Det er et kvalitetsstempel, som andre grønlandske produkter kan leve højt på og åbner døre på eksportmarkederne. Interessen for at udvikle nye grønlandske fødevarer er også større end nogensinde såvel som interessen i at øge produktionen til hjemmemarkedet.

For small scale producenter:
Gennem de seneste år er der opstået en række mindre virksomheder, der arbejder seriøst og målrettet på at udvikle nye produkter. Kreativiteten og innovationslysten er i top. De har tiden med sig. Det nordiske køkken er in – og samtidig giver klimaændringerne helt nye muligheder for den grønlandske fødevareproduktion.

De konkrete problemstillinger og barrierer:
Alligevel mangler vi at se det helt store gennembrud på eksportmarkederne, samtidig med at Grønland fortsat importerer masser af fødevarer fra blandt andet Danmark. På seminaret undersøger vi dette tilsyneladende paradoks nærmere. Vi møder en række pionervirksomheder for at høre om deres erfaringer – og samtidig indbyder vi en række eksperter fra både forskningsog rådgivningsverdenen for at høre, om det kan gøres bedre, og i givet fald hvad der skal til. Ikke mindst ser vi på grænserne for vækst, tekniske og økonomiske grænsehindringer, finansieringsmuligheder og hvordan man sikrer, at der er god overensstemmelse mellem ambitioner og kompetencer.