ERHVERVSNETVÆRK FOR ARKTISKE VIRKSOMHEDER


ABN er erhvervsnetværket for virksomheder, organisationer og institutioner, der arbejder med ekspertise i fjerntliggende områder i Arktis,herunder særligt Grønland og det nordatlantiske område.

Netværksnyt og kommende netværksmøder

ABN netværksmøde 10/12 – Oplæg af Christian Keldsen fra Grønlands Erhverv

Det er med stor fornøjelse at vi kan indkalde til årets sidste netværksmøde med deltagelse af den nye direktør ved Grønlands Erhverv, Christian Keldsen. Christian vil fortælle om egne ambitioner og tanker om det nye job og hvad han ser, at erhvervsudviklingen skal bestå af og koncentrere sig om.

Netværksmødet afholdes digitalt og starter kl. 10.00 (GRL), kl. 14.00 (DK).

Spændende netværksmøde om den kommende Geoguide Nuuk

Arctic Business Network, afholdte torsdag d. 5. november et netværksmøde i Nuuk, med GEUS som vært, hvor der både var mulighed for fysisk og digital deltagelse.

Fokus på dagens møde var om den kommende geologiske guide for Nuuk-området som Departementet for Råstoffer sammen med GEUS er i gang med at færdiggøre. Guiden henvender sig til ikke-geologer, til gavn både for lokale men også turister. Guiden vil indeholde en masse interessante geologiske lokaliteter i Nuuk-området, billeder, gps-koordinater og en forklarende tekst. Under kyndig forklaring af geolog Simon Tharrup, fik deltagerne på mødet, indblik i nogle af de mange geologiske lokaliteter omkring Nuuk, f.eks. Bjørneø, Qooqqut og Qarajat. Første udgave af guiden forventes færdig i 2021.

Tak til GEUS og til alle deltagere for et interessant møde.

Vellykket og værdiskabende erhvervsdelegationsrejse til Færøerne

En delegation bestående af medlemmer fra Arctic Business Network og gæster, har netop været på Færøerne, og besøgt det færøske erhvervsliv og aktører inden for udvikling, innovation og handel.

Delegationsrejsen var arrangeret af Arctic Business Network, i samarbejde med virksomheder og arktiske aktører. Turen gav stor værdi for deltagerne blandt andet i form af nye relationer, udvidelse af netværk samt ny viden om det færøske erhvervsliv og samfund.

Rejsen indeholdt også deltagelse i messen Faroexpo, som har et indgående fokus på b2b møder. Faroexpo er en fantastisk måde at udvide sit færøske netværk, og det kan anbefales at deltage herpå, i fremtiden.

Tak til alle medlemmer og gæster, for at bidrage til en vellykket og værdiskabende tur.

Netværksprogram 2020-2021

Netværksprogram for 2020-2021

I det næste stykke tid er der hos Arctic Business Network, lagt op til netværksaktiviteter med vidensudvikling, god praksis og praktisk erfaringsudveksling blandt arktiske virksomheder. Programmet vil løbende blive opdateret, og du kan finde det, ved at klikke her.

NYE MEDLEMMER

Kosmos Technology A/S

Invest in Aalborg

Sikuki Nuuk Harbour A/S

Sermersooq Erhverv