ERHVERVSNETVÆRK FOR ARKTISKE VIRKSOMHEDER


ABN er erhvervsnetværket for virksomheder, organisationer og institutioner,
der arbejder med ekspertise i fjerntliggende områder i Arktis,
herunder særligt Grønland og det nordatlantiske område

Netværksnyt og kommende netværksmøder

22. deceember 2017

ABN skaber udvikling og resultater

Julehilsen fra Netværksbestyrelsen:

Kære kolleger, samarbejdspartnere og venner

Arctic Business Network har nu i snart 11 år været eksponent for en forretningsmæssig og bæredygtig tilgang til den arktiske udvikling. Med succes vil jeg endda mene.

Vi har bidraget til udviklingen med dyb forståelse for de kulturelle og geografiske forskelle og bidraget til, at det er blevet nemmere at drive forretning i Arktis.

Det er ikke noget, man skaber på en dag, men et langt sejt træk. Et godt eksempel er sammenlægningen af det grønlandske GER-register og det danske CVR-register. En administrativ lettelse, som Arctic Business Network allerede gjorde opmærksom på behovet for ved vores erhvervskonference i Nuuk i 2014.

Synlighed i debatten har i flere år været et vigtigt fokuspunkt for bestyrelsen. Også disse bestræbelser er lykkedes. Det mærker vi i det daglige, hvor vi får flere og flere henvendelser om at deltage i konferencer og symposier. Politikere, beslutningstagere og medier lægger vægt på, hvad Arctic Business Network mener.

Der har selvfølgelig været små hump på vejen. I sommerferien måtte vi med beklagelse modtage Ellen Arnskjolds opsigelse som netværksleder. Heldigvis har vi fået en ny netværksledelse på plads i form af ægteparret Helle Rathke Andersen og Anders Læsøe, der med bopæl på hver sin side af Atlanten bliver et stort aktiv for det fremtidige arbejde i netværket.

De to er netop nu ved at lægge sidste hånd på programmet for 2018. Forinden er gået nogle måneder med et stærkt fokus på medlemmernes behov og ønsker. Blandt andet er der holdt en stribe møder og samtaler med medlemsvirksomhederne på tomandshånd, så vi kan danne os et godt indtryk af medlemmernes ønsker til det fremtidige arbejde.

På generalforsamlingen i Nuuk i maj besluttede vi, at vi gerne vil sætte mere fokus på udviklingen i Island. Strategisk er Island et godt nyt fokusområde for netværket og samlet kan vi gøre en forskel og få engageret gode kræfter og potentielle forretningsforbindelser. I den forbindelse vil vi gerne i løbet af 2018 arrangere en delegationsrejse til Island. Målet med turen skal blandt andet være at identificere forretningsmuligheder for netværket og videreudvikle relationerne mellem netværkets eksisterende medlemmer. Vi vil også gerne udvikle og udbygge relationerne til andre netværk i Island, og vi ønsker at hverve nye medlemmer i Island.

En forudsætning er dog opbakning fra medlemmernes side – i første gang til at deltage i planlægningen af turen, og jeg kan derfor kun anbefale, at man melder sig til sekretariatet, hvis man vil være med til denne satsning.

Netværket vil i 2018 som vanligt gennemføre en række netværksmøder med udgangspunkt i aktuelle problemstillinger og med udgangspunkt i fokusgruppernes arbejde. Bestyrelsen vil opfordre alle, der brænder med en ide til et netværksmøde til at henvende sig til sekretariatet.

Rigtig god jul og godt nytår til alle.

På bestyrelsens vegne

Poul Hededal, formand

 

Ny netværksledelse i Arctic Business Network

4.oktober 2017

Ny netværksledelse

Bestyrelsen i Arctic Business Network har indgået aftale med ægteparret Helle Rathke Andersen og Anders Læsøe om ledelsen af netværket.

De to har begge haft en lang karriere i både Danmark og Grønland og er gode kendere af erhvervsmiljøet tværs over Atlanten. Anders Læsøe er til daglig bosat i Nuuk, og Helle Rathke Andersen bor i deres fælles hjem i Aalborg. (Læs mere...)

21. november 2017 i København

Greenland Conference

Sæt kryds i kalenderen:

DI/ Råstofklyngen ACRM arrangerer Greenland Conference 21. november.

Nærmere programinformation følger her

 

Uge 48 Aalborg & Nuuk

FUTURE WEEK - fælles netværksmøde

En række klynger og innovationsnetværk står bag FutureWeek 2017, hvor tanken er at planlægge og gennemføre events i FutureWeek 2017 uge 48. De forskellige events i løbet af ugen tager udgangspunkt i styrkepositionerne; industri 4.0, cirkulær økonomi mv. Der vil være alt fra mindre inspirationsmøder til workshops, seminarer og store konferencer.

De fleste events i FutureWeek 2017 bliver arrangeret i et samarbejde mellem to eller flere klynger og netværk inden for forskellige brancher og vil altså være tværfaglige events.

Du kan se en oversigt over alle events på www.futureweek.dk

 

Arktiske erhvervsnyheder på ABN's Blog

Kronprinsen åbner arktisk konference om bæredygtighed

Kronprinsen åbner konference

14. november 2017:

Det bliver Kronprins Frederik, der holder åbningstalen, når Udenrigsministeriet i samarbejde med Arktisk Økonomisk Råd, Naalakkersuisut og det Færøske Selvstyre inviterer til konference om FN's bæredygtighedsmål i et arktisk perspektiv.

Læs mere

Grønlandske fødevarer

På vej mod en fødevareklynge

9. november 2017:

Grønland er godt i gang med at få en fødevareklynge. Det blev resultatet efter en workshop i slutningen af af oktober.

Læs mere

DR's julehilsen til Grønland sendes igen i år fra Aalborg

Julehilsen fra Aalborg

3. november 2017: 

Timm Vladimir og Maria Motzfeldt er værter, og Musikkens Hus danner rammen, når DR igen i år sender ’Julehilsen til Grønland’ fra Aalborg.

Læs mere

Tilmeld dig nyheder fra bloggen                                         Læs hele nyhedsarkivet

Få seneste info om:

  • arktiske erhvervsnyheder
  • netværksmøder
  • arrangementer
  • nye medlemmer
  • nye medlemsfordele

NYE MEDLEMMER

Agri-Norcold

Apps4All

M Larsen

Lundsøe Køl og Frys

Hedegaard Management

Conexia

TUC Management

Uniscrap

GEUS

ARTEK/ DTU BYG

2MSteeldesign