ERHVERVSNETVÆRK FOR ARKTISKE VIRKSOMHEDER


ABN er erhvervsnetværket for virksomheder, organisationer og institutioner, der arbejder med ekspertise i fjerntliggende områder i Arktis,herunder særligt Grønland og det nordatlantiske område.

"If you can do it in the Arctic you can do it anywhere"

Netværksnyt og kommende netværksmøder

COVID-19: Garanti til SMV´er i Danmark, Færøerne og Grønland

Vækstfonden kan nu yde garantier til små og mellemstore erhvervsdrivende der er ramt af økonomiske tab, grundet COVID-19.

Den udvidede garantiordning er en del af regeringens erhvervspakke målrettet mod SMV´er, der er ramt af økonomiske udfordringer som COVID-19 har bragt med sig. Danske, færøske og grønlandske SMV'er inden for alle brancher kan få COVID-19-garanti for nye lån eller driftskreditter, via finansieringsinstitutterne.

Du kan læse mere om garantien på Vækstfondens hjemmeside, eller læse hele pressemeddelelsen her

Hvis der er behov for yderligere oplysninger, er du også velkommen til at kontakte Vækstfonden ved Erhvervskundedirektør Hans Jørgen Østergaard, E-mail: hjo@vf.dk, mobil: +45 61 20 94 19 eller Erhvervskundechef Mogens Andersen, E-mail: moa@vf.dk, mobil: +45 40 44 70 07

Gode råd vedr. coronavirus på Grønlandsk

Sundhedsstyrelsen har udgivet to pjecer på grønlandsk vedr. coronavirus. Den ene giver gode råd til personer som er i en særlig risikogruppe, den anden retter sig til pårørende af personer som er i en særlig risikogruppe. 

Du kan finde pjecen til personer i risikogruppen HER

Du kan finde pjecen til personer som er pårørende HER

Herudover anbefaler vi også at man følger sundhedsstyrelsens hjemmeside for nye udgivelser på grønlandsk. Du kan gå direkte til deres hjemmeside HER

Stærk deltagelse fra Arctic Business Network, ved PDAC 2020

I disse dage afholdes der PDAC (prospectors & Developers Association of Canada), i Toronto, Canda. PDAC er den førende internationale Konvention for personer, virksomheder og organisationer, engageret i mineralefterforskning, og der er i år stærk deltagelse fra ABN´s medlemmer. Der er 13 medlemsvirksomheder til steder, og som alle er en del af den fælles delegation fra Kongeriget Danmark, som er arrangeret af Dansk Industri, Grønlands Erhverv og det Danske Konsulat i Toronto. Der er lagt op til et par spændende dage med netværk, messer og minedrift.

Netværksprogram 2020

Netværksprogram for 2020

I 2020 er der hos Arctic Business Network, lagt op til netværksaktiviteter med vidensudvikling, god praksis og praktisk erfaringsudveksling blandt arktiske virksomheder. Programmet vil løbende blive opdateret. 

I april inviterer Kommuneqarfik Sermersooq til et netværksmøde i Nuuk, om den nye erhvervsenhed, Sermersooq Erhverv. Der vil også være mulighed for at deltage fra Danmark, via Skype. Der vil snarest blive udsendt et program med dato og mulighed for tilmelding.

I maj vil den årlige generalforsamling blive afholdt i Danmark. I forbindelse med generalforsamlingen vil der som altid blive afholdt en netværksmiddag. Der vil også i forlængelse, blive afholdt et netværksmøde. Nærmere information senere. 

I uge 26 vil der blive afholdt en delegationsrejse til Torshavn, for medlemmer og gæster. Du kan allerede nu tilkendegive din interesse, og hvis du har gode ideer til virksomhedsbesøg/aktiviteter er du velkommen til at kontake sekretariatet. 

Der vil i efteråret også være mulighed for at deltage på konferencerne PolarFish 2020 i llulissat, og Arctic Circle i Reykjavik. Der vil i forlængelse af Arctic Circle blive afholdt en delegationsrejse til Island, i samarbejde med Arctic Consensus. 

I øvrigt opfordrer bestyrelsen alle medlemmer til at komme med gode ideer til nye arrangementer. Kontakt sekretariatet der så vil sørge for alt det praktiske.

NYE MEDLEMMER

Sikuki Nuuk Harbour A/S

Sermersooq Erhverv

Usisaat

FLIES

UP Front Communication