Arktiske arrangementer - arkiv

ABN netværksmøde (16. december 2021)

Torsdag den 16. december afholdes årets julenetværksmøde med fokus på værdiskabelse, ny viden og muligheden for at netværke på tværs af Atlanten. På netværksmødet vil der være fokus på fastholdelse af arbejdskraft i Grønland, ved PhD Verena Huppert Karlsson og hvordan du som virksomhed opnår værdiskabelse via videnssamarbejder ved Per Arnfjord fra Ilisimatusarfik og Robert C. Thomsen fra Aalborg Universitet.

Netværksmødet afholdes fysisk i Nuuk og Aalborg og med mulighed for digital deltagelse.

ABN delegationsrejse til København (18-19. november 2021)

Den 18. og 19. november tager ABN og en delegation afsted til København, hvor vi vil runde erhvervsudviklingen i Arktis, blandt andet i Island, Grønland og Færøerne.

Vi satser på en eksklusiv og spændende delegationsrejse med rig lejlighed til networking, nye relationer og ny viden, og deltagerne vil på rejsen få indblik i forskellige arktiske aktører der vil fortælle om deres arbejde og fokusområder samt om kommende erhvervsrettede tiltag. 

ABN netværksmøde - Kend dit netværk og oplæg om fødevare og innovation (30. august 2021)

Den 30. august 2021, er der netværksmøde i ABN, hvor Nikoline Ziemer fra Royal Greenland vil holde et spændende oplæg omhandlende Royal Greenlands indsats, i forhold til innovation inden for fødevare samt vigtigheden af samarbejder, eksempelvis i forhold til foodlabs.

Derudover vil vi lære hinanden bedre at kende på tværs af netværket, ved nogle korte ”speeddating sessions”.

Webinar om det canadiske marked

Har du interesse i Canada som et marked eller er du som canadisk virksomhed interesseret i at få adgang til det grønlandske og/eller danske marked? Er det markeder man skal satse på?

Hvis dette har din interesse, så arrangeres der et webinar om det canadiske marked, hvor Arctic Business Network er medarrangør, sammen med European Technologies for Sustainability (eT4S). Webinaret arrangeres af Arctic Consensus.

Den 18. juni 2021, fra kl. 14.00-16.00 (GMT+2) bydes der velkommen, hvor der blandt andet vil være oplæg ved den Canadiske Ambassade i København og fra The Trade Council of Denmark in North America. Det er gratis at deltage, men registrering er obligatorisk.

Du kan finde invitationen i fuldt format her. 

ABN netværksmøde (20. maj, 2021)

Som medlem af ABN er du inviteret til digital netværksmøde den 20. maj 2021, hvor direktøren for Arctic Economic Council, Mads Qvist Frederiksen, vil give et indblik i AEC’s arbejde. Netværksmødet starter kl. 10.00 (GRL), kl. 14.00 (DK).

Ordinær Generalforsamling i ABN (20. maj, 2021)

Årets generalforsamling i Arctic Business Network vil blive afholdt online, torsdag den 20. maj kl. 10.30 (GRL), kl. 14:30 (DK). Dagsordenen for mødet vil blandt andet bestå af præsentation af nye netværksmedlemmer, beretning om aktiviteter i det forgangne år, planlagte aktiviteter/arrangementer i det kommende år m.m.

ABN netværksmøde - Grøn omstilling, vækst og partnerskaber (11. februar, 2021)

Det første netværksmøde i det nye år, kommer til at have fokus på grøn omstilling, vækst og partnerskaber, hvor der vil være oplæg fra organisationerne Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark.

Glenda Napier, CEO ved Energy Cluster Denmark vil på netværksmødet fortælle om organisationen og om hvor energisektoren er på vej hen. Michael Stie Laugesen, projektchef ved Green Hub Denmark vil give en præsentation af organisationen og om det arktiske testcenter, som er et samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq.

ABN netværksmøde - Oplæg af Christian Keldsen fra Grønlands Erhverv (10. december, 2020)

Det er med stor fornøjelse at vi kan indkalde til årets sidste netværksmøde med deltagelse af den nye direktør ved Grønlands Erhverv, Christian Keldsen. Christian vil fortælle om egne ambitioner og tanker om det nye job og hvad han ser, at erhvervsudviklingen skal bestå af og koncentrere sig 

ABN netværksmøde; Dansk Industris arktiske aktiviteter (19. november 2020)

Som medlem af netværket kan du deltage i et digitalt netværksmøde den 19 november. Mads Qvist Frederiksen fra Dansk Industri holder et oplæg om DI´s arktiske aktiviteter. Der vil derudover være nyt fra sekretariatet om arbejdet med ABN 2020+. Vi vil også prøve et koncept af; speed-dating blandt deltagere, til at øge kendskabsgraden, internt i netværket.

ABN Netværksmøde; Geoguide Nuuk: Din geologiske guide til Nuuk-området (5. november, 2020)

Den 5. november er vores medlem GEUS, vært for et netværksmøde der holdes på Grønlands Naturinstitut. Foredraget vil omhandle den geologiske guide for Nuuk-området som Departementet for Råstoffer sammen med GEUS er i gang med at færdiggøre. Guiden henvender sig til ikke-geologer, til gavn både for lokale men også turister. Foredraget vil slå ned på nogle udvalgte lokaliteter og forklare geologien samt eventuel kulturhistorie.

ABN Netværksmøde; Corona og erhverv, vi kigger ind og ud! (11. juni 2020)

Som medlem af netværket kan du deltage i et netværksmøde som afvikles som et webinar. Her får vi et indblik i en Corona hverdag i virksomheden Royal Greenland. Jens K. Lyberth fortæller om hvordan Royal Greenland har grebet det an i forhold til medarbejderne, kunderne, logistikken og økonomien. På netværksmødet deler vi erfaringer og kigger ud igen – hvordan ser det ud på den anden side?

ABN netværksmøde / webinar - ONLINE (30. april 2020)

Den 30. april afholder Arctic Business Network et netværksmøde / webinar. Sermersooq Erhverv er vært, og vil fortælle om den nye erhvervsstruktur ved Kommuneqarfik Sermersooq, som er trådt i kraft ved årsskiftet. Den nye struktur betyder at Sermersooq Business Council er nedlagt og aktiviteterne er overflyttet til kommunen. Samtidig byder den nye struktur på mange spændende nye muligheder.

ABN netværksmøde - Nuna Advokaterne – ABN 2020+ (19. februar, 2020)

Den 13. februar holdes der et kombineret virksomhedsbesøg / netværksmøde i Nuuk. NunaAdvokaterne er vært, og vil fortælle om deres arbejde. Derudover fokuseres der på ”Arctic Business Network 2020+” og på hvad den version skal indeholde, herunder hvilke tiltag og aktiviteter der er værdiskabende. Netværksmødet er en oplagt mulighed for at give indspark til ABN´s fremtidige set up, og hvilke aktiviteter der skal fokuseres på. Netværksmødet begynder klokken 16 og slutter ved 18-tiden.

ABN netværksmøde - Xploration Services Greenland (16. september 2019)

Xploration Services Greenland har flere end 20 års erfaring med at bistå selskaber, der driver råstofefterforskning i Grønland. Virksomheden tilbyder en lang række serviceydelser som administration, camps, planlægning og udvikling af projekter - alt sammen med udgangspunkt fra hovedkontoret i Nuuk.

På dette netværksmøde vil direktør Bent Olsvig fortælle om virksomheden, der mere end nogen anden virksomhed har fingeren på pulsen i den grønlandske råstofefterforskning.

ABN netværksmøde – Siemens, vedvarende energi og infrastruktur (5. september 2019)

Efterårssæsonens første netværksmøde foregår hos Siemens-Gamesa i Brande, hvor ABN-medlemmerne får mulighed for at se den store fabrik. Desuden vil der blive en orientering om Siemens globalt. Siemens, der i en årrække har opereret i Grønland, beskæftiger sig blandt andet med lufthavne, havne, Transport e-bus, letbane med mere, byudvikling, miner og vedvarende energi, der alt sammen har betydning for udviklingen af det grønlandske samfund.