Nyheder

01.05.2020

ABN netværksmøde; Er de digitale møder kommet for at blive?

Torsdag den 30 april blev ABN netværksmødet i denne omgang afholdt online via Zoom-platformen. Dette betød at netværksmødet glædeligt havde stor deltagelse fra mange kontorer, både hos grønlandske såvel som hos danske medlemmer af Arctic Business Network.

Fungerende erhvervschef fra Sermersooq Erhverv, Emil Skjervedal, holdte et oplæg omkring den nye erhvervsstruktur ved Kommuneqarfik Sermersooq, som er trådt i kraft ved årsskiftet. Han nævnte bl.a. de politiske målsætninger som de ønsker at udføre, og han lagde herunder tryk på at Sermersooq Erhverv arbejder med fokus på det private erhvervsliv, og på at understøtte bæredygtig vækst og nye arbejdspladser i Kommuneqarfik Sermersooq.

Det var nyt for Arctic Business Network at afholde netværksmøder på denne måde, men det forhindrede ikke medlemmerne i at deltage i samtalen, og give udtryk for deres tilgængelighed for samarbejde på trods af coronavirussens ellers lammende effekt på erhvervslivet. Der er helt klart nogle gode erfaringer man kan tage med videre, i forhold til afvikling af andre digitale arrangementer, hvor bånd kan styrkes på tværs af Atlanten.  

27.03.2020

COVID-19: Garanti til SMV´er i Danmark, Færøerne og Grønland

Vækstfonden kan nu yde garantier til små og mellemstore erhvervsdrivende der er ramt af økonomiske tab, grundet COVID-19.

Den udvidede garantiordning er en del af regeringens erhvervspakke målrettet mod SMV´er, der er ramt af økonomiske udfordringer som COVID-19 har bragt med sig. Danske, færøske og grønlandske SMV'er inden for alle brancher kan få COVID-19-garanti for nye lån eller driftskreditter, via finansieringsinstitutterne.

Du kan læse mere om garantien på Vækstfondens hjemmesideeller læse hele pressemeddelelsen her

Hvis der er behov for yderligere oplysninger, er du også velkommen til at kontakte Vækstfonden ved Erhvervskundedirektør Hans Jørgen Østergaard, E-mail: hjo@vf.dkmobil: +45 61 20 94 19 eller Erhvervskundechef Mogens Andersen, E-mail: moa@vf.dk, mobil: +45 40 44 70 07

25.03.2020

Gode råd vedr. coronavirus på Grønlandsk

Sundhedsstyrelsen har udgivet to pjecer på grønlandsk vedr. coronavirus. Den ene giver gode råd til personer som er i en særlig risikogruppe, den anden retter sig til pårørende af personer som er i en særlig risikogruppe. 

Du kan finde pjecen til personer i risikogruppen HER

Du kan finde pjecen til personer som er pårørende HER

Herudover anbefaler vi også at man følger sundhedsstyrelsens hjemmeside for nye udgivelser på grønlandsk. Du kan gå direkte til deres hjemmeside HER

03.03.2020

Stærk deltagelse fra Arctic Business Network, ved PDAC 2020

I disse dage afholdes der PDAC (prospectors & Developers Association of Canada), i Toronto, Canda. PDAC er den førende internationale Konvention for personer, virksomheder og organisationer, engageret i mineralefterforskning, og der er i år stærk deltagelse fra ABN´s medlemmer. Der er 13 medlemsvirksomheder til steder, og som alle er en del af den fælles delegation fra Kongeriget Danmark, som er arrangeret af Dansk Industri, Grønlands Erhverv og det Danske Konsulat i Toronto. Der er lagt op til et par spændende dage med netværk, messer og minedrift.

Udbud


Nyhedsmedier og opdateret viden om Arktis